Uppdrag Redesigna en förpackningsserie av 3 produkter från Urtekrams befintliga sortiment. Utforma även ett förslag på ny logotyp.
Syfte Genom att uppdatera befintliga förpackningar och varumärke ska Urtekram nå en bredare målgrupp.
Målgrupp Konsumenter som i dagsläget inte främst konsumerar eko/vego-produkter men som har ambitionen att ersätta delar av sin köttkonsumtion med ekologiska och vegetariska produkter.​​​​​​​
Lösning Jag lät mig inspireras av 70-talets gröna våg och flower power, den tid då Urtekram föddes. Jag ville ge logotypen en varmare och mer kärleksfull känsla – som en urteKRAM, vilket är ett begrepp man använder inom företaget – genom att ge den mjukare former. Cirkeln, vit text på mörk botten samt placering på förpackningen är bevarat för att inte tappa igenkänning. För att kommunicera innehållet i förpackningen har jag valt att använda mig av mönster. Typsnittet American Typewriter kontrasterar till de i övrigt övervägande runda formerna för att ge ett trovärdigt intryck. Vad gäller materialval vill jag byta ut dagens plastiga förpackningar till mer hållbara alternativ som kartong och glas.

Kika vidare?

Back to Top