Uppdrag Välj en produktkategori och gör en trendanalys av förpackningarna inom den kategorin. Välj sedan ut en av förpackningarna och gör en total remake av dess design.
Utmaning Att nå en bredare målgrupp för Gunrys premiumtvålar utan att tappa premiumkänslan + att kommunicera den påstådda inspirationen från naturen på ett tydligare sätt än vad deras nuvarande design gör.
Lösning En modernare och mer estetiskt tilltalande design med tydligare koppling till naturen. Genom medvetna materialval samt en avskalad och tidlös design behåller man en känsla av premium utan att signalera högt pris.
Tankar Gunry har en ambition att ta fram mer hållbara produkter. Man har idag en refillförpackning till sin premiumtvål. Den är i plast och räcker till en påfyllning av pumpflaskan som även den är i plast. Varför inte ta det ett steg längre? Jag har valt att göra flaskan i glas och placera streckkoden på en löstagbar tag – allt för att göra den så estetiskt tilltalande som möjligt och locka till återanvändning. Jag valde även att göra refillen i papp och dubbelt så stor, så att den räcker till dubbelt så många påfyllningar.

Kika vidare?

Back to Top